Svein Lindin, Vinkurs med klassikeren "Ost & Vin" 07.03.2020

Svein Lindin, Vinkurs med klassikeren "Ost & Vin"

Svein Lindin er en etterspurt foredragsholder i Norge, og vi er glade for at han tar turen til Ålesund.

Han er Vinkelner/Sommelier fra Gastronomisk Institutt, og har vært styremedlem i Norsk Vinkelnerforening siden 2010.

Til daglig jobber han som vinjournalist i Finansavisen og Kapital. Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge og fra vinimportbransjen.

Han har i årevis holdt vinkurs, vinsmakinger og foredrag for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill.

Han reiser på jevnlige studieturer til vinområder omkring i verden for inspirasjon til sine vinkurs og artikler.

Dette blir et smakfullt og lærerikt vinkurs om samspillet mellom ost og vin. Vi smaker 5 flotte oster mot 5 ulike vinstiler fra hele verden.

Ved å smake på ulike viner og ostetyper blir man presentert for hvilke viner som passer best til ost! Ostene blir modnet spesielt for hvert enkelt kurs, så det vil lukte stramt og smake godt!

Vin passer godt som drikke til ost. Franskmennenes uttrykk: "Osten får vinen til å synge" forteller om samspillet disse to vennene kan ha ved bordet. Men ost og vin er rene minefeltet sammenlignet med det å parre vin til kjøtt eller fisk.

Årsaken er de markante grunnsmakene vin har. En annen utfordring er de ulike garnityrene som følger med. Prøv bare stangselleri og reddik til rødvin, og kjenn på den dårlige opplevelsen. Kurset vil lære deg å unngå minefeltene.

Hvitvin eller rødvin, søt eller tørr? Er det mulig å dele ostene inn i grupper med klare vinvalg i form av hvit eller rød, søt eller tørr? Lær grunnreglene for fine opplevelser med vin og ost.

Ostene blir spesielt modnet og levert av Gastro-Import, en av Norges fremste osteimportører. Vi bruker flere ulike oster fra ulike land til kursene, men Chevre, Roquefort, Munster, Brie, Comté, Tallegio er blant favorittene.

Vårt største mål under kurset er at du skal føle forskjell gjennom dine egne sanser. Du skal lære å ta et standpunkt i smak og utvikle egen smakskompetanse. Vi garanterer smakfull ost og masse vinglede!

Vino Bar lørdag 7. mars fra kl 18:00. Varighet ca. 2 timer.

Begrenset antall billetter.

Velkommen!

Buy this
  • kr 995,00 NOK
  • 13 Igjen
100% SSL Secure